30 november 2011

Väcker minnen och starka känslor del 1...

Hittade min ljuvliga cockerspaniel Martins story som var med i Spaniel-tidningen...


Vuoden juniori 2007


Northworth Venomous Poison, “Martin”


Kaikki alkoi siitä, kun Martinin isoäiti ”Elfa” (RUS CH Gloria U’Tinuviel Refinel) astutettiin ”Matthew’lla” (Multi CH Northworth Madman’s Return) tämän palattua Yhdysvalloista. Pentujen syntymän aikoihin radiossa soi usein kappale ”American Pie”, mistä sitten tuli Martinin äidin ”Jodien” nimi: Twinsmade American Pie.

Sattumalta tapasin Martinin kasvattajan, Nina Kauhasen, kaverini kautta Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä Helsingissä. Vähän sen jälkeen olin Ninan luona katsomassa koiria; hänellä oli pentuja yhdistelmästä ”Jodie” Twinsmade American Pie – ”Tim” Northworth Talk In Waves. Yhdistelmä oli tehty pari kertaa aiemmin ja siitä oli syntynyt hyviä cockereita. Ensimmäisestä pentueesta voi mainita esimerkkeinä kaksi kansainvälistä muotovaliota: musta narttu Twinsmade Diana Ross ”Dina” ja Dinan black & tan -veli Twinsmade Dressed To Dance ”Danila”.

Päivänsäteemme Martin oli 16 viikkoa vanha muuttaessaan meille. Muut koirat täällä kotona rakastuivat heti tähän pieneen mustaan ”kilpikonnan näköiseen” hurmuripoikaan, joka oli melkein yhtä leveä kuin pitkä. ;o) Hän ei viehättänyt ainoastaan muita koiriamme, vaan myös kaikkia ihmisiä, jotka astuivat ovestamme sisään. Martin hurmaa edelleen kaikki ihanalla luonteellaan, kauniilla katseellaan sekä jatkuvasti huiskuttavalla hännällään.

Pikkuhiljaa alkoi Martinin ”näyttelykiertue”. Ensimmäinen näyttely oli toukokuussa 2006 Tampereella, missä hän oli VSP-pentu. Pentuna hän oli 3 x VSP-pentu ja 4 x ROP-pentu.
Ensimmäisen sertinsä Martin sai Hyvinkäällä syyskuussa 2006; viikko sen jälkeen hän sai Eckerössä toisen sertinsä. Sittemmin sertejä on kertynyt kahdeksan. On mukavaa, että Martin on näin nuorena koirana onnistunut saamaan myös 2 titteliä: JV-06 ja ESTV-07. Näiden lisäksi hänen ”matkalaukkuunsa” on kertynyt 2 x ROP, 2 x CACIB, 2 x VACA, 4 x VASERT, sekä “Vuoden 2007 alle 2-vuotias cockeri” ja “Vuoden 2007 musta cockeri”.
Näyttelymatkoilla mukana ovat niin usein kuin vain mahdollista myös Martinin uskollisimmat fanit, tyttäreni - Jessanna, joka on Martinin paras kaveri ja ”pikkuemäntä”, sekä  isosisko Jessica.

”Hauskana” muistona niin en koskaan unohda näyttelyaamua kesällä 2006. Olin laittanut Martinin kuntoon edellisenä iltana ja hän oli nukkunut yön häkissä. Aamulla Martin oli mukanani keittiössä ja jostain hän oli löytänyt kärpäspaperirullan, joka sitten tietenkin oli takertunut Martinin korviin ja rintaan - ja kaikkihan me tiedämme, miten tahmeaa kärpäspaperi on, joten se siitä näyttelypäivästä. Mutta sanotaan että virheistään oppii… ;o)

Martinilla on kultainen sydän, hän on aina yhtä iloinen, rakastaa lapsia ja tulee toimeen kaikkien kanssa - Martin on siis täsmälleen sellainen koira, josta olen aina unelmoinut!

Lämpimät kiitokset erityisesti Ninalle kaikesta avusta ja siitä, että mielellään otat Martinin mukaan reissuille silloin, kun en itse pääse. Kiitokset myös Ninalle siitä, että Martin sai täyttää elämäni niin kuin hän sen tekee!
Suuret kiitokset kaikesta avusta myös Eugenelle, Riikalle ja Sandralle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar